Клімкін зазначив, що світова спільнота поки не знає, як зупинити Росію / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що світова спільнота поки не знає, як зупинити Росію.

Про це він написав у Facebook.

«Після двох днів занурення у реальність Мюнхенської безпекової конференції маю багато думок. Загалом оптимістичних, але подекуди, на жаль, все ж не дуже світлих. Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться із своєї комфортної диванної реальності. Вочевидь, так декому зручніше. І це, звісно, дуже дратує», - зауважив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожРосія використовує екс-омбудсмена Карпачову у гібридній війні з Україною – Геращенко

Разом з тим, за його спостереженнями, «хороша новина полягає у тому, що дедалі більше стає тих, хто усвідомлює, що далі так тривати не може, - з Росією потрібно щось робити».

«А з комфортної спостережної позиції це точно не зробиш», - додав глава МЗС.

За словами Клімкіна, остаточної відповіді, що і як потрібно робити поки що немає.

«Як і немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Але розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх. А поки безпеки в цьому світі стає все менше а безпекових форумів все більше. З такими темпами майбутній глобальний світ ризикує бути дуже злим», - вважає глава МЗС.

На його переконання, трансатлантична спільнота та Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку та стабільність.

«І все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головний висновок цьогорічного Мюнхену», - резюмував Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, щорічна Мюнхенська конференція з безпеки тривала з 15 по 17 лютого. У заході брав участь президент Петро Порошенко.