Також були оновлені десантно-штурмові війська і створені Сили спецоперацій / Twitter - Viktor Muzhenko

Заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Бессараб заявив, що в Україні за час військового протистояння з РФ сформовано 29 нових бойових бригад і полків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спеціального засідання Верховної Ради України у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

За його словами, в ЗСУ проведено реформування системи військового управління, бойової підготовки та всебічного забезпечення, які поступово стають сумісними з армією країн НАТО.

Відео дня

Читайте такожПорошенко підписав закон, що дозволяє Міноборони безпосередньо купувати за кордоном товари військового призначення

«За час протистояння російській агресії сформовано 29 нових бойових бригад і полків, оновлено окремий рід військ – Десантно-штурмові війська, створено окремий рід сил – Сили спеціальних операцій», - заявив Бессараб.

Крім того, він зауважив, що було реформовано систему територіальної оборони України та створено потужний оперативний резерв, до якого зараховано майже 200 тисяч резервістів, що мають досвід виконання завдань в зоні бойових дій.

Як повідомляв УНІАН, Бессараб також заявив, що українська армія влітку 2014 року звільнила від російського агресора понад 200 населених пунктів, що становить 70% від окупованих територій Луганської та Донецької областей.