Депутати перейшли до розгляду законопроекту №2695 / фото УНІАН

Верховна Рада розглядає законопроект щодо посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Спеціально для цього було скликане позачергове засідання парламенту.

Так, нардепи розглядають законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху (№ 2695).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 12 липня до столичної поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на Столичному шосе. Попередньо встановлено, що водій "Мерседеса" здійснив зіткнення з іншим автомобілем, що рухався попереду у попутному напрямку. Після цього він виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автомобілем "Хюндай". Водій і пасажири "Хюндая", серед яких двоє малолітніх дітей, загинули. Ще одну дитину, хлопчика 2006 року народження, доставили до лікарні.

39-річного водія "Мерседеса" затримано. Він перебуває в лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.