Протести в Мінську / фото REUTERS

Штаб кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської запропонував чинному президенту Олександру Лукашенку переговори, щоб не допустити ескалації насильства.

Читайте такожВо время сутічок у Мінську постраждала дитина - ЗМІ

Як повідомляє ТСН , про це на прес-конференції сказала представник кампанії Тихановської Марія Колесникова на прес-конференції. Необхідну інформацію вже передали в Адміністрацію президента Білорусі та МВС.

Відео дня

"Закликаємо почати переговори, щоб не допустити жодного виду насильства в білоруському суспільстві", - зазначила Колесникова.

За її словами, реакція влади на протести проти попередніх результатів виборів була неприйнятною. Сама Світлана Тихановська  висловила надію на те, що якщо протести поновляться, то пройдуть мирно.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • Штаб кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської вирішив не визнавати попередні результати виборів. Згодом Тихановська назвала себе переможцем виборів.
  • Увечері 9 серпня тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявило про затримання близько 3 тисяч осіб в ніч на 10 серпня. За даними МВС, в результаті зіткнень постраждали понад 50 громадян, а також 39 співробітників міліції, деякі з них госпіталізовані.
  • У Білоруському сегменті інтернету закликають громадян сьогодні о 19:00 виходити на протести по всій країні. Учасникам протесту дали чіткі інструкції, як діяти в разі повторення жорстких дій з боку силовиків.