Луценко додав, що почувався "хлопчиком для биття" / фото УНІАН

Колишній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що почувався в ГПУ некомфортно, а після обрання нового президента ледве змушував себе ходити на роботу.

Про це Луценко розповів в інтерв’ю Українській правді.

Читайте такожБезробітний Луценко показав журналістам сертифікати з навчання в Лондоні

Відео дня

«Останній рік я примушував себе ходити на роботу. Я скрипів зубами кожного ранку, коли прокидався і мав іти в ГПУ», – сказав він.

За словами Луценка, він «ходив на роботу, в якої уже була місія неможлива»

«Без законодавчої допомоги генпрокурор в нашій країні – ніхто. Просто хлопчик для биття», – наголосив Луценко, поскаржившись, що не мав підтримки парламенту.

На запитання, чому так довго тримався за посаду, Луценко відповів: "А що – скинути її?".

"А вам не здається, що заслужена подяка Авакову за чесні вибори мала би бути не тільки Авакову? Вам не здається, що без об’єктивної позиції прокуратури ми б не провели чесних і відкритих виборів?... Я стиснув зуби й сказав собі: я не віддам цього "окопу" для тих, хто може використовувати ГПУ ", – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, ДБР за заявою голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії відкрило кримінальне провадження проти Луценка.

Справу відкрито за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. У ДБР зазначили, що заява Арахамії стосується можливої змови Луценка з рядом колишніх народних депутатів та іншими особами щодо незаконного грального бізнесу.

Влітку в ефірі одного з телеканалів Арахамія стверджував, що Луценко нібито є акціонером мережі нелегальних казино.