Зеленський вперше прокоментував чутки про "спецоперацію" по затриманню найманців з ПВК "Вагнер" / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський назвав "маячнею" чутки про "зрив української спецоперації" із затримання бойовиків приватної військової компанії "Вагнер".

Про це президент заявив в коментарі Радіо Свобода.

"Маячня. Я про це читав. Сумно, що деякі засоби масової інформації передрукували «Комсомольську правду» (здається, російську), зробили з цього сенсацію в Україні. Я не знаю ні про який «злив» якоїсь там операції", - сказав Зеленський.

У відповідь на уточнююче питання, чи планувалася операція, Зеленський поцікавився: "Навіщо ви задаєте таке провокаційне запитання? Навіщо зараз ви президенту України говорите, що операція планувалася?"

Нагадаємо, до цього глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив про "добре продуману і сплановану дезінформаційну кампанію" через появу в ЗМІ інформації про нібито зрив української спецоперації із затримання російських найманців.

Читайте такожБойовик "ДНР" та грабіжник: журналіст розповів про затриманого в Білорусі "вагнерівця"

Затримання вагнерівців в Білорусі

  • У ніч на 29 липня під Мінськом затримали 32 російських найманців-«вагнерівців». Підконтрольна Кремлю ПВК нібито мала намір дестабілізувати ситуацію в Білорусі перед президентськими виборами 9 серпня.
  • Росія свою причетність заперечила. Після розмови з Путіним, білоруський президент припустив, що в усьому винна якась "третя сторона".
  • Офіс генпрокурора просив передати Україні найманців і направляв запит про видачу 28 осіб. Серед них - 9 українців. Слідство встановило, що ці особи воювали на Донбасі проти України у складі терористичних формувань. Шевченківський районний суд заочно обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
  • Врешті-решт Білорусь вирішила видати найманців Росії. Один затриманий залишився, адже має білоруський паспорт.
  • Президент України Володимир Зеленський емоційно розкритикував на "демонстративне видавання вагнерівців третій стороні" і вказав, що наслідки будуть трагічними.