Російська армія змінила тактику / фото ua.depositphotos.com

Разом із перебігом війни тактика дій російських сил та українських захисників  постійно змінюється. Росіяни досі послуговуються передусім своїми застарілими методичками, констатують експерти. 

"Ефективність підрозділів, які відповідають за підготовку військ в радянській школі, вимірюється кількістю написаних методичок, а не кількістю і якістю підготовлених підрозділів. Тому плодіння тактики протидії штурмовим групам, тактики протидії польовим стоматологам, тактики протидії бог його знає чому там ще – воно буде продовжуватися-продовжуватися, тому що коли генерала викликають доповісти, чому ми там черговий раз програли бій – він приносить 15 методичок, розроблених його главком, і каже: "Хлопці, вибачайте. Ми тут взагалі не п’ємо, не куримо, не їмо – часу немає. Ми розвиваємо воєнну науку. А чого війська не вміють так? А ми ж не знаєм", – пояснив експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк в коментарі "Радіо Свобода".

Тим не менше, останніми місяці українські військові відзначають, що ворог задіює в атаках менше бійців.

Відео дня

"Можна сказати, що російська армія запозичила в української – дуже схожим чином вони проводять свої удари, контрудари, коли невелика група на кількох бронемашинах – 3-4 бронемашини плюс один-два танки виїжджають на якийсь рубіж, висаджують ось цей десант невеликий – у районі взводу. Може бути трохи більше або менше і, відповідно, ця піхота намагається закріпитись у якійсь посадці або зайняти окопи", – зазначив воєнний аналітик Ян Матвєєв.

Ворог копіює тактику українських захисників - що відомо

Армія РФ почала копіювати "ключову" тактику України на полі бою, зазначав голова ГУР МО Кирило Буданов. За його словами, це створює певні труднощі для  українських війська.

Змінює ворог і тактику та цілі своїх атак з повітря. Восени та взимку, як прогнозують в ЗСУ, росіяни найімовірніше застосовуватимуть тактику мішаних ударів ракетами та ударними безпілотниками.

Вас також можуть зацікавити новини: