Зеленський зазначив, що на Донбасі вже 31 день немає бойових втрат / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявляє, що за час його президенства на Донбасі встановлено режим тиші, повернуто Україні близько 150 заручників та політв’язнів і відновлено роботу «нормандського формату».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам під час робочої поїздки до Кіровоградської області.

Читайте такожСММ ОБСЄ за добу зафіксувала 11 порушень перемир'я на Донбасі

Відео дня

Відповідаючи на запитання, щодо того, як далеко Україна просунулася в питанні досягнення миру на Донбасі за час його президенства, Зеленський сказав: «Сьогодні 31-й день немає бойових поранень, немає летальних випадків на фронті. Мені здається, що це непоганий результат. Ще ми повернули біля 150 людей завдяки діалогу, зустрічам, тиску, багатогодинним розмовам, перемовинам з багатьма лідерами різних країн, і я думаю, що трішечки завдяки мені».

Зеленський наголосив, що питання завершення війни на Донбасі є його «передвиборчою обіцянкою» і «обов’язком».

«Я думаю, що все можливе, що ми можемо робити – відновили «нормандський формат». Я не буду, як папуга, повторювати ті речі, які бачать люди. Коли ми повертаємо людей, я думаю, краще запитайте в їхніх батьків - що ми зробили для їхніх родин. Коли зараз немає бойових смертей на фронті – теж запитайте батьків тих людей, які героїчно відстоюють наш суверенітет. Живі герої – це і є мій обов’язок як президента України», - наголосив глава держави.

Перемир'я на Донбасі