Леонід Кравчук розповів, на що готовий піти заради миру на Донбасі / фото УНІАН

Перший президент України Леонід Кравчук, який став головою делегації в ТКГ щодо Донбасу, заявив, що заради миру на Донбасі готовий вести діалог з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Як сказав Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24", не можна домогтися миру, ні з ким не розмовляючи.

"Є люди, які можуть бути учасниками переговорів. Скажімо, Офіс президента підписує указ про призначення на посаду в Мінську групу Фокіна. Він і запрошує, і може говорити про те, чого вони насправді хочуть", - сказав Кравчук.

Відео дня

Читайте також"У вас базар! Не кажіть, коли я говорю!": Кравчук в прямому ефірі порадив Скабєєвій "слухати Путіна" (відео)

Як зазначив Кравчук, якщо шукати шляхи розв'язання проблеми - треба "вести розмову, домовлятися, крок за кроком".

"Я говорю не про прямі переговори з ватажками, щоб було ясніше… Є там люди, які не зав’язані, скажімо, чисто на політичних питаннях, можливо, є вчені, можливо, є інші – і з тієї, і з нашої сторони почати говорити на цьому рівні. Щоб це відразу не виглядало, як державний рівень. І коли вони напишуть якусь дорожню карту, і цю карту погодять з Києвом, і з тими регіонами, звідки вони прийшли, тоді можна ставити питання про більш високий рівень зустрічей для прийняття остаточного рішення. Зараз йде питання про з’ясування точних позицій і кроків", - додав він.

"Якщо ми хочемо чогось досягти, хочемо миру на Донбасі - як можна домогтися миру, ні з ким не розмовляючи?! Прийдуть сили ООН, ОБСЄ, поставлять своїх військових, одягнуть білі каски, і все? Не буде такого", - підкреслив він.

При цьому Кравчук уточнив, що готовий говорити з ким завгодно, але ніколи не підпише документи, які шкодять Україні.

"Ультра-патріоти, які мене критикують за те, що я з кимось говорю, вже підписали Мінські домовленості, де до нинішнього часу ми не можемо зайняти точні і ясні позиції", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі у Мінську.