Удар по авіабазі в Криму / соцмережі

Росії, крім ракетних обстрілів, практично нічим відповісти Україні на удар по авіабазі в окупованому Криму.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ході прямого ефіру з Марком Фейгіним.

Говорячи про погрози Кремля щодо захопленої Запорізької АЕС та її можливого підриву, Жданов засумнівався в їх серйозності.

Відео дня

"Залишається єдиний засіб - завдання ракетного удару. Судячи з останніх ракетних ударів і навіть застосування "Кинджала" по Вінниці, я скажу, що з ракетами теж напружено, мабуть. Тому масованого [удару] не буде, але груповий цілком може бути, удар по декількох цілях. Тому що на фронті кардинально вплинути на ситуацію РФ сьогодні не в змозі. На сьогоднішній день ми нав'язуємо їм порядок ведення бойових дій на всій лінії фронту", - підкреслив експерт.

Жданов також не вірить, що Путін піде на удар по Банковій. Він повторив, що будівля Офісу президента надійно захищена ще з радянських часів.

Удар по аеродрому в Криму

Вдень у вівторок, 9 серпня, в захопленому Російською Федерацією Криму сталися вибухи в районі військового аеродрому біля міста Саки. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони Росії стверджували, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Відреагували на це і в українському оборонному відомстві.