Xiaomi представила смартфон з суперкамерой / фото Xiaomi

Компанія Xiaomi на спеціальному заході в Мадриді представила смартфони Mi Note 10 і Mi Note 10 Pro — міжнародні версії CC9 Pro і CC9 Pro Premium Edition, які дебютували днем раніше в Китаї, а разом з ними і нову модель лінійки Redmi Note 8.

Читайте такожКитай запустивши найбільшу в світі мережу 5G

Звичайно ж, мова про моделі Redmi Note 8T, «правильної» версії базової моделі Redmi Note 8, випущеної в Китаї кількома місяцями раніше разом зі старшою Redmi Note 8 Pro. Остання, нагадаємо, вже місяць як продається в Україні, пише itc.ua.

Відео дня

Почнемо з Mi Note 10 і Mi Note Pro 10. Заново наводити всі характеристики першого смартфона з 108-мегапіксельною пенкамерою особливого сенсу немає, оскільки все докладно розписано в анонсі за підсумками китайської презентації CC9 Pro і CC9 Pro Premium Edition, а жодних відмінностей немає.

Тим не менш, в галереї нижче зібрали для вас деякі особливо показові слайди європейської презентації. Зокрема, Mi Note 10 і Mi Note 10 Pro розрізняються так само, як CC9 Pro і CC9 Pro Premium Edition — об'єктивом в головному 108-Мп модулі (з сімома або вісьмома лінзами).

А тепер до головного — термінів продажу і цін. Продажі новинки стартують в Іспанії 15 листопада, а в інших країнах Європи вона з'явиться в найближчі кілька тижнів. Mi Note 10 пропонується за 549 євро у версії з 6 ГБ оперативної пам'яті і 128 ГБ вбудованої флеш-пам'яті, а Mi Note 10 Pro версія з 8 ГБ оперативної пам'яті і 256 ГБ вбудованої флеш-пам'яті оцінений в 649 євро. Європейські ціни традиційно вищі за китайські.

Європейський Redmi Note 8T має точно такі ж характеристики, як китайський Redmi Note 8, а також модуль NFC для безконтактних платежів. А ще в стандартному комплекті постачання Redmi Note 8T покупці знайдуть блок живлення для швидкої зарядки пристрою потужністю 18 Вт, якого немає в комплекті поставки Redmi Note 8. В іншому, повторимося, параметри не відрізняються: SoC Snapdragon 665, екран діагоналлю 6,3 дюйма роздільною здатністю 2340х1080, який займає 90% площі лицьової панелі, квадрокамера з сенсорами розширення 48, 8, 2 і 2 Мп, 13-мегапіксельна селфи-камера, акумулятор на 4000 мА•год та інфрачервоний порт.

Рекомендована ціна Redmi Note 8T для європейської роздрібу — 199 євро за версію з 4 ГБ оперативної пам'яті і 64 ГБ вбудованої флеш-пам'яті. Продажі в Іспанії та Італії стартують з 8 листопада, у Франції — з 13 листопада, у Німеччині з 15 листопада.

В Україні Note 10 буде пропонуватися за 14 500 або 16 000 грн. І хоча ці ціни нижчі за європейські, не сказати, що вони радують, смартфон виглядає переоціненим на тлі конкуруючих пропозицій. Продажі стартують 21 листопада.