В Україні від коронавірусу почали вакцинувати співробітників органів системи МВС / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Україні від коронавірусу почали вакцинувати співробітників органів системи Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте такожВ Україні почали вакцинувати олімпійців та паралімпійців

Відео дня

"Першими вакцинуємо працівників, які найбільш контактують з населенням: гарнізони аеропортів «Бориспіль» та «Жуляни», підрозділи НГУ у зоні ООС, працівники громадської безпеки, підрозділи патрульної поліції. Далі вакцинуємо усіх співробітників системи МВС: Нацполіцію, ДСНС, Нацгвардію, прикордонну службу, Сервісні центри, вищі навчальні заклади, Експертну службу, співробітників МВС", - повідомив Аваков.

Наступним етапом медики будуть роботи щеплення членам родин співробітників органів системи МВС. Загалом з родинами планується охопити близько 800 тисяч осіб.

Міністр наголосив, що щеплення добровільні. Водночас він додав, що вакцинація є це необхідним заходом для тих, хто перебуває у зоні ризику, виконуючи професійні обов’язки.

При цьому міністр запевнив, що обов’язково зробить щеплення від COVID-19 і закликав вакцинуватися усіх співробітників системи МВС.

Вакцинація працівників органів системи МВС здійснюватиметься препаратом CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, та Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

"За час існування людство зазнало 17 жахливих пандемій, які забрали життя понад 340 мільйонів людей. І тільки завдяки винаходу вакцинації вдалося зупинити найстрашніші захворювання. Вакцинація допомогла позбавити людство від таких хвороб як віспа та чума, а також майже викоренила поліомієліт", - нагадав Аваков.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні

Довідка УНІАН. 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці, які проходять службу в районі проведення ООС.

В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою в Індії в Інституті сироватки крові за ліцензією. Для повної імунізації людина повинна отримати дві дози з інтервалом у 28 днів.

25 березня в Україну прибула перша партія вакцин китайського виробництва CoronaVac в обсязі 215 тис. доз. Щеплення вакциною CoronaVac роблять поліцейським, представникам маломобільних груп населення, особам, які за ними доглядають, олімпійцям, паралімпійцям та людям, які братимуть участь у проведенні ЗНО-2021.

Крім того, 16 квітня в Україну у рамках глобальної ініціативи COVAX надійшли перші 117 тис. доз вакцини Pfizer, перші щеплення цією вакциною почнуть роботи 18 квітня.