Індія відновлює експорт вакцин від COVID-19 / фото REUTERS

Індія збирається відновити експорт вакцин проти COVID-19, який зупиняли через квітневий сплеск захворюваності в самій країні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністр охорони здоров'я Мансух Мандава сказав, що більше 300 мільйонів доз вакцини будуть виготовлені в жовтні і один мільярд до кінця цього року.

Відео дня

Міністр розповів, що вакцинація населення Індії залишиться головним завданням, але країна продасть надлишок виготовлених вакцин. Однак він не уточнив, скільки саме доз буде відправлено на експорт.

"Індія відновить експорт вакцин, щоб виконати зобов'язання Індії щодо Covax. Надлишкові поставки вакцин будуть використані для виконання нашого зобов'язання перед світом щодо колективної боротьби з COVID-19", - додав він.

Читайте такожКількість смертей від коронавирусу в США досягла рівня пандемії іспанки 1918 року

Ситуація з коронавірусом в Індії

Розпочата в січні кампанія вакцинації в Індії повільно розвивалася через брак вакцини.

В світі розраховували, що Індія буде головним постачальником вакцин для інших країн та для ініціативи COVAX за підтримки ООН.

Країна почала експортувати препарати в січні, але припинила в квітні, оскільки вона боролася зі смертельною хвилею інфекції.

Наразі в Індії вже зроблено понад 800 мільйонів щеплень від коронавірусу: одну дозу отримали понад 62% дорослого населення, дві дози – приблизно 22%.