Порошенко незадоволений темпами розслідування / Фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко незадоволений темпами розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності.

Про це він заявив у зверненні до громадян з нагоди Дня гідності і свободи.

Читайте також"Треба розігнати цих бомжів": Поліцейського відсторонили від несення служби через висловлювання про Майдан

Відео дня

«Протягом цього тижня Генпрокуратура, СБУ та МВС звітували суспільству про перебіг розслідування. Я, звичайно ж, незадоволений темпами. Не хочу бути адвокатом слідства, але розслідування більше 2 тисяч злочинів проти учасників акцій протесту потребують часу і чималих зусиль. Особливо, якщо врахувати, що значну частину доказової бази було знищено, поки нова влада перебирала контроль над деморалізованими і дискредитованими правоохоронними органами», - сказав президент.

За його словами, доведено, що замовником кривавих злочинів був особисто екс-президент Віктора Янукович. Виконавцями – тодішнє керівництво МВС, СБУ, РНБО.

Читайте такожУ ГПУ допускають, що розслідування щодо Майдану розтягнуться на 10 років і більше

«Процедуру заочного засудження до них буде застосовано лише тимчасово. Сісти мають і вони, і всі їхні поплічники», - запевнив глава держави.

Він наголосив, що «крига скресла, і процес притягнення до відповідальності зрушив з мертвої точки. Група затриманих, в тому числі і «беркутівців», перебувають в СІЗО. 119 справ на сьогодні вже передано до суду. Винесено вже навіть 26 вироків, щоправда поки щодо дрібних виконавців. Всього повідомлено про підозру 270 особам. Серед них: 44 високопосадовці, 125 міліціонерів, 11 суддів, 9 прокурорів і десятки керівників та організаторів «тітушок». Крім того, низку суддів, які виносили неправосудні рішення проти майданівців, звільнено».