Сакварелидзе прокомментировал свое увольнение / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Як ви вже знаєте, сьогодні генпрокурор України звільнив мене з посади свого заступника та обласного прокурора Одеської області. Формальним приводом для цього, за їх визначенням, стало грубе порушення прокурорської етики. Я хочу відкрито заявити: так, я порушив прокурорську етику. Але саме в їх розумінні цього терміна... В їх розумінні прокурорська етика – це злодійство, це корупція і кругова порука... Цю етику я порушив і завжди буду порушувати... З першого дня свого призначення на посаду я займався постійною боротьбою саме з цими так званими правилами етики", - заявив Сакварелідзе.

При цьому він підкреслив, що саме боротьба з корупцією була основним завданням, поставленим йому особисто президентом України.

Відео дня

"Така атака на мене і моя команду - це сигнал, що Україні не потрібні реформи. Це зачистка тих, хто має намір боротися в Україні з корупцією", - підкреслив він.

При цьому він зазначив, що він продовжить свою "боротьбу за справедливість" і не виключив подальші напади на членів його команди.

Читайте такожЕксперт назвав звільнення Сакварелідзе "розчищенням комфортного поля" для майбутнього генпрокурора, підконтрольного АП

Як повідомив сьогодні вранці УНІАН, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Давида Сакварелідзе з органів прокуратури. Також генпрокурор залучив його до дисциплінарної відповідальності за "грубе порушення прокурорської етики".

Примітно, що звільнення самого Шокіна з посади генпрокурора через кілька годин схвалила Верховна Рада.