Фото УНІАН

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Децентралізація - успішна реформа, результати якої вже відчувають українці на місцях: гроші є, повноваження розширені, децентралізовані бюджети... В 2017 році ми будемо ще і ще нарощувати темпи децентралізації й досягати разом нових висот», - пообіцяв він.

За словами прем'єра, ефективне управління на місцях сприяє розвитку інфраструктури, будівництва та ремонту дитячих садочків, освітніх закладів, будівництва нових доріг тощо.

Відео дня

Як приклад Гройсман навів результати децентралізації в місті Южному (Одеська обл.). За його даними, в січні-вересні 2016 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, доходи міського бюджету зросли на 32% - до 246 млн грн.

«Завдяки цьому в Южному відремонтовано школи і дитсадки, будують Центр адміністративних послуг, реконструйовані тепломережі та освітлення - життя людей стає комфортним», - відзначив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, процес децентралізації влади розпочався в Україні в 2014 році. Метою реформи є надання регіонам більшої фінансової незалежності, а також можливостей використання регіональних ресурсів, включаючи грошові, на розсуд місцевої влади. Станом на кінець цього року, додаткові доходи місцевих бюджетів становлять 44 млрд грн.