На сепаратистском митинге избили журналиста

21 квітня 2014 р. Максим Данильченко, активіст "Громадянської мережі ОПОРА", журналіст видання "Точка ОПОРИ" був побитий невідомими на мітингу сепаратистів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Луганського обласного представництва "Громадянської мережі ОПОРА" Олексій Кормілецький.

Читайте такожСепаратисти у Слов'янську викрали трьох представників іноземних ЗМІ - журналіст

Відео дня

"Навколо перебувало кілька сотень луганців, які бачили це... Під час проведення акції протесту сепаратистів і прихильників російського світу, Максим, пішов на акцію і знімав на фотоапарат як проходить мітинг. Однак невідомі особи, назвавшись Самообороною підійшли до нього, сказали що знімати українським журналістам заборонено, схопили його за руки, вдарили кілька разів в обличчя "попереджувально", як вони заявили, та вивели з місця, де проходить акція", - пише він.

Даний факт організація розглядає як тиску на представників українських ЗМІ у Луганську.

"Було порушено ст. 26 ЗУ "Про друковані ЗМІ в Україні" та ст. 171 Кримінального кодексу України. Жодного правоохоронця біля масової акції протесту не було. Питається, чому? Необхідно сказати, що обмеження прав журналістів в Луганську останнім часом стало "нормою". Зараз Максим пише заяву до міліції", - резюмував Кормилецкий.

Читайте такожЖурналісти у зонах конфлікту в Україні зазнають насильства і залякування - ОБСЕ

Також як повідомляє місцевий портал 0642.ua, біля стін захопленого СБУ триває проросійський мітинг.

Ведучі оголосили, що на даний момент проходять мітинги-збори в районах, на мітингах висувають кандидатури нової влади. О 14.00 все нібито повинні були зібратися на площі перед СБУ. Від кожного міста-району повинна була прибути делегація і представити своїх кандидатів. Також присутні співали гімн Росії, приклавши руку до серця, як державний.