Медведчук спілкується з журналістами після візиту в Офіс генпрокурора / Дмитро Хилюк, УНІАН

Кум Путіна, український парламентар Віктор Медведчук вийшов з будівлі Офісу генерального прокурора, де йому мали вручити підозру в держзраді. Він ознайомився з підозрою, яку вчора йому підписала генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

Читайте такожМедведчук захотів потрапити в кабінет генпрокурора Венедіктової, але його туди не пустили - ЗМІ (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам, щойно вийшов з приміщення Офісу.

Відео дня

Медведчук вкотре заявив, що вважає своє кримінальне провадження політичним.

«Ця справа обумовлена політичним мотивом моєї діяльності як опозиціонера. Я ознайомився з підозрою і взяв її копію, але як нам сказали, оригінал підозри вчора було направлено поштою до секретаріату Верховної Ради і за моєю домашньою адресою. Але наскільки мені відомо, на той момент, коли ми заходили в генпрокуратуру, ця підозра отримана не була. У підозрі п’ять томів, ми їх будемо вивчати і надамо свої висновки», - сказав політик.

Також він додав, що не збирається залишати країну: «Не збирався раніше, не збираюсь тепер і не збираюсь завтра. Я такого задоволення нікому не надам».

Крім того Медведчук прокоментував висловлювання посадовців Росії про те, що вони не мають наміру його захищати: «Я хочу сказати, що я заступатимусь сам за себе. У мене є достатній для цього досвід і юридична практика».

При цьому він заявив, що не має що сказати президенту України Володимиру Зеленському: «Я нічого не хочу казати Зеленському, я достатньо коментую політичні події, те, що відбувається в країні. Тому говорити про Зеленського мені б сьогодні не хотілось».

Підозра Медведчуку: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписала повідомлення про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Підозра Медведчуку стосується трьох злочинних епізодів. 
  • Водночас співробітники СБУ влаштували обшуки в двох київських будинках Медведчука і офісі його партії ОПЗЖ.
  • Також Венедиктова повідомила, що за результатами обшуків місцезнаходження Медведчука не встановлено, і тому СБУ вживає заходів для встановлення його місця перебування та вручення клопотання про утримання під вартою.
  • При цьому глава СБУ Іван Баканов вчора заявив, що Медведчук перебуває в Україні. Те ж саме сказав і однопартієць Медведчука Ілля Ківа.
  • Сам Медведчук назвав обшуки і свою підозру "політичною розправою". При цьому він підтвердив, що знаходиться в Україні, і не збирається ховатися.