REUTERS

Про це повідомляє Дождь з посиланням на New York Times.

Опитані газетою експерти впевнені, що Apple впорається з поставленим завданням, після чого судові ордери та інші вимоги з боку влади про злом заблокованих апаратів стануть безглуздими.

Читайте такожВід Apple вимагають розблокувати ще близько дюжини iPhone - WSJ

Відео дня

Співрозмовники газети відзначають, що зараз передавати дані користувачів зобов'язані оператори стільникового зв'язку, але не виробники смартфонів. «Гонка озброєнь буде тривати до тих пір, поки Конгрес не уточнить зобов'язання компаній в таких випадках», — підкреслив Бенджамін Віттіс з Brookings Institution.

Читайте такожБілл Гейтс підтримав вимоги ФБР зламати iPhone у справі про стрілянину в Каліфорнії

Глава Apple Тім Кук в інтерв'ю телеканалу ABC підкреслив, що протистояння з ФБР з приводу злому айфона стрілка з Сан-Бернардіно стосується майбутнього всієї галузі. «Єдиний спосіб це зробити — написати програму, яку можна порівняти з раком, — продовжив Кук. — Ми вважаємо, що це погано. Ми ніколи не робили таких програм. І не будемо робити».

Читайте такожApple: Вимога ФБР зламати iPhone "стрілка з Сан-Бернандіно" створює небезпечний прецедент

Нагадаємо, що ФБР вимагає від Apple розблокувати iPhone 5c Саеда Фарука, який разом з дружиною влаштував стрілянину в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно, убивши 14 осіб. Apple намагається оскаржити цю вимогу, хоча суд став на бік силовиків. У компанії заявляють, що не мають технічної можливості розблокувати пристрій і не збираються створювати механізм обходу захисту.