ukrmap.biz

Як повідомили УНІАН у відділі зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області, встановлено, що 39-річна жінка, під приводом продажу меблів, брала у покупців заставу в розмірі 80% від вартості покупки, але свої зобов'язання так і не виконала.

Власниця торговельного об'єкта переконувала клієнтів, що поставки меблів здійснюються в її магазин безпосередньо від виробника. Громадяни вибирали за каталогом товар, укладали договори купівлі-продажу та здійснювали передоплату. При цьому продавець гарантувала доставку замовлених предметів інтер'єру в місячний термін.

Читайте такожУ Києві затримано волонтера, який привласнив 100 тисяч гривень, зібраних для бійців АТО

Відео дня

Після закінчення зазначеного терміну, покупці, не отримавши оплачений товар, дзвонили підприємниці. Вона посилалася на затримки від постачальників, відсутність повної комплектації товару і погані погодні умови.

«Одному з постраждалих жінка повідомила, що вже готова була привезти диван, але потрапила в ДТП ... Втративши довіру до власниці магазину, люди звернулися до міліції», - розповіли у відділі.

Під час розслідування з'ясувалося, що на завод, де нібито виготовляли меблі заявників, таких замовлень не надходило. Більше того, жінка, яка представлялася підприємцем, в договорах вказувала чужі анкетні дані. Таким чином, зловмисниця заволоділа понад 112 тис. грн клієнтів. У главку зазначили, що сума збитку не є остаточною, оскільки заяви від ошуканих громадян продовжують надходити до міліції.

Читайте такожПсевдоволонтерка намагалась привласнити майже 2 мільйона гривень

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження на підставі ч.1, 2 ст. 190 (шахрайство) КК України. Підозрюваній обрано запобіжний захід - домашній арешт.