Митинг в Кировограде / Соцсети

У Києві близько 100 осіб взяли участь у покладанні квітів до хреста пам'яті Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській з нагоди другої річниці початку Революції Гідності.

Як передає кореспондент УНІАН, біля меморіального комплексу також зібралися учасники революції, поранені під час масових акцій протесту, які відбувалися з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Читайте такожСьогодні в Україні святкують День гідності та свободи

Відео дня

Поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку і в Одесі. Сьогодні в місті проходять урочисті заходи на честь річниці початку Помаранчевої революції і Революції Гідності.

Про це УНІАН повідомили в департаменті інформації і зв'язків з громадськістю Одеської міської ради.

Зокрема, на Алеї Слави у Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка відбулося покладання квітів та вінків до пам'ятника Великому Кобзареві.

В урочистій церемонії взяли участь представники керівництва міста та області, командування Військово-морських сил України та оперативного командування «Південь», ветерани, представники політичних партій, громадських організацій та духовенства.

Присутні вшанували пам'ять загиблих в ході революційних подій хвилиною мовчання, спільно виконали гімн України. Курсанти Військової академії і майбутні офіцери ВМС пройшли урочистим маршем.

З нагоди Дня гідності і свободи в Кіровограді відбувся мітинг на площі Героїв Майдану.

Як передає кореспондент УНІАН, у мітингу взяли участь 200 осіб: студенти, держслужбовці, працівники комунальних установ, а також представники влади.

Учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка, а також до пам'ятного знаку з фотографіями загиблих Героїв Небесної Сотні.

Єпископ Кіровоградський і Голованівський УПЦ КП Марк відслужив панахиду по загиблим героям.

Читайте також"Україна - це Європа": Посольство США створило відео до річниці Революції гідності

Також сьогодні ввечері громадські активісти збираються провести Народне віче на центральній площі міста.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День гідності і свободи. Це свято було встановлено указом президента України Петра Порошенка 13 листопада 2014 року.

В рамках святкування Дня свободи та гідності у столиці відбудеться низка заходів, присвячених пам'яті Героїв Небесної Сотні.