live.kerch.net

Незважаючи на анексію Криму, росіяни вважають за краще відпочивати на Чорному морі Росії або за кордоном – цього літа лише 3% росіян збираються відпочивати на кримському півострові, 12% - мають намір вирушити на Чорне море в Росії, 5% - за кордон.

Про це свідчить соціологічне опитування російського «Левада-Центру», результати якого є в розпорядженні УНІАН. 

Так, на питання про місце відпочинку цього літа, 22% опитаних зазначили - на дачі, садовій ділянці, 12% - на Чорному морі в Росії (у 2013 році – 7%), 6% - в іншому місті або селі Росії, 5% - за кордоном (у 2013 році – 4%), 3% - в анексованому Криму (у 2003 – 2%), 2% - в інших місцях на території колишнього СРСР, 1% - в країнах Балтії, 21% - залишаться вдома, 16% - не поїдуть відпочивати, 17% - важко з відповіддю. 

Відео дня

Читайте такожРосіяни влаштовують круїзи Чорним морем, ігноруючи міжнародні норми і українські закони

Опитування проведено 23-26 травня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 чоловік віком 18 років і старше в 130 населених пунктах 45 регіонів країни. Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загальної кількості опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%

Як повідомляв УНІАН, 4 червня співробітник Російського союзу туріндустрії повідомив, що влада Росії примушує керівників підприємств відправляти своїх співробітників на відпочинок до Криму, щоб створити видимість курортного сезону, побоюючись зростання незадоволення серед кримчан.

Читайте такожВлада РФ примушує підприємства відправляти працівників на відпочинок у Крим - джерело

”Керівництво Росії намагається врятувати курортний сезон у Криму, від якого залежить більше половини доходів місцевого населення. Адже зрив курортного сезону загрожує погіршенням соціально-економічної ситуації в Криму - падінням рівня доходів громадян, їхньої купівельній спроможності і, як результат, виникненням незадоволеності місцевого населення змінами, що відбулися на півострові”, - сказав співбесідник агентства.

За його словами, саме тому російські чиновники вдаються до відвертого ”шантажу”. Зокрема, відзначив він, працівники московських підприємств і установ повідомляють, що на заводах і фабриках російської столиці та в урядових організаціях активно розповсюджуються путівки в санаторії та дитячі табори в Криму, щоб заповнити їх якомога більше, і, принаймні, створити картинку, що курортний сезон не зірваний.

Читайте такожРосія благає українців відпочивати в Криму

При цьому він повідомив, що хоча ціни на путівки до Криму для росіян надзвичайно низькі - 20% від реальної вартості, і за проїзд пропонують заплатити тільки 60% вартості квитка, московські працівники і чиновники не бажають їхати до Криму, вважаючи його ”гарячою точкою”.

”Керівництво російських підприємств і держустанов нав`язує путівки до Криму як ”навантаження” до відпустки влітку. Тим, хто відмовляється - переносять відпустку на осінь”, - сказав співбесідник агентства.