REUTERS

Про це заявив радник глави МВС Антон Геращенко. Він сказав, що сьогодні відбулося перше засідання урядового комітету по застосуванню санкцій стосовно осіб, які підтримують і фінансують тероризм.

Читайте такожМВС порушило справи проти Зюганова і Жириновського

В ході засідання, за його словами, з Міністерством культури обговорювався список діячів культури, науки і мистецтв, які публічно висловлювалися на підтримку анексії Криму Росією і публічно висловлювалися за розкол України.

Відео дня

Крім того обговорювався список політиків, щодо яких також пропонується ввести санкції. Він вважає, що в список осіб, до яких будуть застосовані санкції, потраплять як громадяни Росії, так і України. Радник міністра зазначив, що Україна повинна оголосити в міжнародний розшук всіх, проти кого будуть порушені справи і хто буде визнаний судом винним. "І нехай міністри Російської Федерації, такі як міністр оборони (Сергій Шойгу - УНІАН), Жириновський, Зюганов відпочивають за полярним колом або на Чукотці", - підкреслив Антон Геращенко.

Радник глави МВС зазначив, що пропонується ввести такі санкції до 7-ми груп осіб. Це посадові особи органів держвлади та органів місцевого самоврядування, а також депутати місцевих рад та депутати Верховної Ради; члени "ДНР" і "ЛНР", члени незаконних військових формувань; представники ЗМІ, які закликали до сепаратизму; депутати всіх рівнів України і Росії, які закликали до порушення територіальної цілісності України; всі, хто спонсорує тероризм. Конкретні прізвища будуть визначатися в ході слідства і судових засідань.

"Ми повинні, крім кримінального переслідування, проти них застосовувати фінансові санкції - бити по їх гаманцю", - зазначив він.

Антон Геращенко навів як приклад депутатів парламенту Криму, які проголосували за відокремлення Криму від України. "По кожному буде відкрито кримінальну справу, по кожному буде з`ясовуватись їх власність - я попереджаю відразу - і заарештовуватись. Якщо ви захотіли в Росію, значить "чемодан-вокзал-Росія", вам нема чого займатися бізнесом в Україні", - зазначив він.