Віталій Бойко / фото ФК Минай

Півзахисник "Миная" Віталій Бойко назвав причини, через які футболісти відмовлялися виходити на матч 25-го туру УПЛ з "Шахтарем".

Про це він сказав у програмі "Футбол NEWS" на телеканалах "Футбол 1,2,3".

"У мережі з'явилася незрозуміла інформація для команди. Всі дорожать своєю репутацією, тому що коли приходять такі СМС, читаєте новини, що великі гроші поставлені на вашу поразку - розумієш, що твоя кар'єра може просто закінчитися. Тому була така ситуація - і вирішували, як правильно вчинити".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи дійсно команда не хотіла грати через аномальні ставки, Бойко сказав:

Читайте такожГравці Миная відмовлялися виходити на матч УПЛ з Шахтарем: відома причина

"Перш за все ми думали про клуб, про себе, щоб не було ніяких до нас незрозумілих ставлень, потім судових процесів, для клубу це кінець, для футболістів це неприємно, тому до кінця вирішували президент, футболісти, керівництво і тренер - вирішили вийти на поле".

Скандал перед матчем "Минай" - "Шахтар": що сталося

  • Повідомлялося, що бойкот "Миная" був пов'язаний з котируваннями букмекерів на цей матч, які аномально підскочили перед грою. Зокрема, стала надходити аномальна кількість ставок на тотал більше 3.5 голів за матч, а коефіцієнт на перемогу "Миная" підскочив з 27 до 44. Деякі букмекерські компанії перестали приймати ставки на матч.
  • Перед виїздом на матч тренер-консультант "Миная" Олександр Севідов зібрав команду в холі готелю і повідомив про те, що відбувається з букмекерськими котируваннями. До відома також була поставлена УАФ.
  • "Минай" із запізненням приїхав на стадіон, після чого команда закрилася в роздягальні і відмовлялася виходити на поле. Два футболісти відмовляли інших грати в матчі.
  • У підсумку керівництву "Миная" все ж вдалося умовити гравців вийти на поле, і команда уникла технічної поразки.
  • Поєдинок розпочався на 35 хвилин пізніше запланованого, і "Минай" програв з рахунком 0:4, вилетівши до Першої ліги.