Екс-радник Путіна заявив про російську загрозу для незалежності Білорусі / Фото УНІАН

Про це заявив російський економіст, радник Путіна в 2000-2005 роках Андрій Ілларіонов, передає Апостроф.

На його думку, Білорусь є на сьогодні кандидатом №1 на вторгнення Росії до країни.

Читайте такожЖурналісти оцінили ймовірність вторгнення російських військ до України через Білорусь

Відео дня

"Є різниця між конвенціональними та неконвенціональними інструментами вторгнення. Особливо важлива ця різниця для тих, хто виявляється жертвою інтервенції. Одна справа – неконвенціональне втручання у передвиборчу кампанію США в 2015-2016 роках, і зовсім інша справа – конвенціональні окупація та анексія Криму, участь у війні на сході України. Очевидно, що жодна держава в Європі не може бути повністю ізольованою від можливої агресії інформаційного, корупційного, пропагандистського, шпигунського, гібридного характеру. Що ж стосується конвенціональної інтервенції, то на сьогодні кандидат №1 на вторгнення такого роду – це Білорусь", - сказав Ілларіонов.

Він зазначив, що ймовірність вторгнення буде залежати насамперед від стану здоров'я Олександра Лукашенка й стійкості його цілодобового зв'язку з іншими членами білоруського керівництва.

Нагадаємо, у вересні 2015 року президент Російської Федерації Володимир Путін підписав розпорядження про створення авіабази РФ на території Білорусі. У свою чергу Лукашенко не вважає, що створення російської авіабази в білоруському Бобруйську доцільне.