REUTERS

Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), повідомляючи про з'їзд Трудової партії, згадує Лі Ен Гіля в числі його учасників, інформує Meduza.

Читайте такожЗ КНДР висилають кореспондента ВВС за "образливий репортаж"

У повідомленнях ЦТАК йдеться, що екс-глава Генштабу є членом Центрального комітету Трудової партії, членом Політбюро, а також входить до складу Центральної військової ради КНДР.

Відео дня

У лютому 2016 року Лі Ен Гіль, який займав на той момент посаду глави Генштабу, був відсутній на кількох важливих заходах. Південнокорейські ЗМІ з посиланням на джерела в спецслужбах тоді повідомили, що Лі Ен Гіля страчено за звинуваченням у корупції та інших злочинах.

Національне розвідувальне агентство Південної Кореї, звідки, імовірно, надійшла інформація про страту Лі Ен Гіля, категорично заперечує, що було джерелом таких відомостей.

Читайте такожНобелівські лауреати виступили проти санкцій щодо КНДР: переживають за майбутнє країни

Національне розвідувальне агентство Південної Кореї, як зазначає AP, раніше піддавалося критиці за те, що не змогло отримати достовірної інформації про низку значущих подій в Північній Кореї. Так, агентство не дізналося першим про смерть попереднього лідера КНДР Кім Чен Іра, а також не змогло повідомити про готовність Північної Кореї до проведення нових ядерних випробувань.

На початку травня в Пхеньяні відкрився перший за останні 36 років з'їзд Трудової партії Північної Кореї. На з'їзд були запрошені численні іноземні журналісти, в тому числі із західних країн.