Владимир Путин / REUTERS

Припинену Москвою 3 жовтня угоду між РФ і США про утилізацію плутонію може бути відновлено, якщо американська сторона виконає кілька умов. Про це йдеться у законопроекті, опублікованому в базі даних Держдуми, пише "Слон".

Читайте також"Путін грає довгу важку гру": Клінтон вважає президента РФ причетним до кібератак на установи США

Як випливає з документа, президент РФ може поновити дію договору, якщо Вашингтон скасує закон Сергія Магнітського, скасує всі санкції проти Росії, а також компенсує втрати Росії від цих санкцій, у тому числі "втрати від введення вимушених контрсанкцій щодо Сполучених Штатів Америки".

Відео дня

Як повідомлялося, в понеділок був опублікований указ, згідно з яким дія угоди про утилізацію плутонію припиняється "у зв'язку з докорінною зміною обставин, з виникненням загрози стратегічній стабільності в результаті недружніх дій Сполучених Штатів Америки щодо Російської Федерації і нездатності Сполучених Штатів Америки забезпечити виконання прийнятих зобов'язань з утилізації надлишкового збройного плутонію в відповідності з міжнародними договорами, а також виходячи з необхідності вжити невідкладних заходів щодо захисту безпеки Російської Федерації".