Кремль / REUTERS

Група євродепутатів із основних політичних груп написали листа  голові європейської дипломатії Федеріці Могеріні, в якому зазначили, що занепокоєні щодо незаконних грошей РФ, які були виведені в Євросоюз для подальшого впливу на європейську політику, повідомляє Euobserver.

У листі зазначається, що майже 200 млн дол незаконних доходів від російського податкового шахрайства, відмиті через Європу. При цьому, за словами євродепутатів, ця сума – лише верхівка айсберга.

Читайте також"Те, що робить Путін, – це шлях, фінал якого відомий": журналіст спрогнозував розвал Росії

Відео дня

Євродепутати також заявляють, що володіють інформацією що "гроші були використані для впливу на європейську політику, ЗМІ та громадянське суспільство, щоб запобігти негативним наслідкам для російських порушників прав людини ".

У листі також зазначається, що Могеріні повинна запропонувати країнам ЄС підійматиме запровадити санкції проти 32 росіян, які є причетними до справи Магнітського.

Зазначається, що лист датований 5 грудня, втім оприлюднений був 13 грудня. При цьому в офісі Могеріні заявили: «ми отримали лист і відповідь буде відправлена у належний час".

Видання зазначає, що попередження євродепутатів зумовлене наближенням виборів в наступному році у Франції і Німеччині, де до влади також планують балотуватись представники політичних сил, які виступають проти ЄС.

Нагадаємо, глава шведської військової розвідки генерал-майор Гуннар Карлсон заявив, що найбільшим джерелом кібератак на країну є Росія.

"У нас є інформація про багато джерел "активностей", їх можна простежити більш або менш безпосередньо. Це може бути поширення неправдивої інформації, спотворення правди, перебільшення якихось певних факторів, що ускладнює розуміння реальної ситуації", - розповів Карлсон.

Також голова військової розвідки зазначив, що вони фіксують часті спроби впливати на поведінку різних груп населення, спрямовані проти Швеції, і навів приклад публікації фальшивого листа, нібито написаного шведським міністром оборони.

Як повідомляв УНІАН, німецьке агентство внутрішньої розвідки заявило, що бачить разюче наростання російської пропаганди і кампанії дезінформації, спрямованої на дестабілізацію німецького суспільства, а також цілеспрямовані кібератаки проти політичних партій.