У відомстві рекомендують працівникам з симптомами вірусу не ходити на роботу / УНІАН

Центр громадського здоров’я МОЗ України оприлюднив тимчасові рекомендації Центру з контролю і профілактики захворювань США (Centers for Disease Control and Prevention) для підприємств і роботодавців щодо реагування на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це повідомила прес-служба ЦГЗ.

Зазначається, що вказівки можуть допомогти запобігти поширенню гострих респіраторних захворювань на робочих місцях, зокрема, коронавірусної інфекції COVID-19.

Відео дня

Читайте такожУкраїнців із симптомами ГРВІ не будуть евакуювати з охопленого коронавірусом Китаю

"Працівники, які мають симптоми гострих респіраторних захворювань, мають повідомити свого керівника і залишатися вдома. У разі виходу на роботу співробітників, у яких виявлено гострі респіраторні захворювання, їх слід відокремити від інших працівників та негайно відіслати додому. Під час кашлю або чхання такі працівники мають прикривати ніс і рот тканиною або згином ліктя. Також варто розмістити плакати, які заохочують залишатися вдома під час хвороби. Офіс потрібно забезпечити засобами індивідуального одноразового використання: посудом, серветками, дезінфекційними засобами тощо", - йдеться у рекомендаціях.

Крім того, наголошується, що працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити з милом не менше 20 секунд, а також варто регулярно очищати поверхні на робочому місці, зокрема стільниці та дверні ручки, відповідними засобами для чищення. Наразі не рекомендовано додаткову дезінфекцію, крім звичайного прибирання.

Читайте такожВірус та інші надзвичайні ситуації. Чи достатньо заходів вживає Україна, щоб захистити українців за кордоном

Роботодавці зі свого боку, як підкреслили в МОЗ, повинні дотримуватися гнучкої політики, що дає змогу працівникам залишатися вдома для догляду за хворим членом сім’ї.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 18 лютого у Китаї кількість загиблих в результаті інфікування коронавірусом COVID-19 сягає понад 1 тис. 870 осіб. Кількість хворих, у яких підтверджено наявність коронавірусу, становить 72 тис. 528, одужали – 12 тис. 552 осіб.

За даними МОЗ, від початку епідемії коронавірусу COVID-19 смертність становить близько 3%.