Гутерріш закликав зробити все, щоб припинити вогонь у всіх конфліктах у світі / фото REUTERS

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час виступу на загальнополітичних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН порівняв завдання, які потрібно вирішити, із завданнями 1945 року.

Читайте такожГенсек ООН назвав коронавірус загрозою світовій безпеціГутерріш призвав за 100 днів зробити все, щоб припинити вогонь у всіх конфліктах в світі.

Відео дня

"Завдання, що стоять перед нами сьогодні, не поступаються за своєю масштабністю завданням 1945 року. Ця пандемія призвела до кризи, яка не схожа на жодну з криз, які ми коли-небудь бачили раніше", - сказав Гутерріш.

Він закликав відмовитися від "вакцинного націоналізму". За його словами, деякі країни укладають тіньові угоди з постачання вакцин тільки для свого населення. Генсек ООН вважає, що така політика приречена на провал, передає kommersant.

Він нагадав, що ті, хто створив ООН, пережили пандемію, глобальну депресію, геноцид і світову війну.

"Вони знали ціну розбратам і усвідомлювали важливість єдності. І вони виробили далекоглядну відповідь, яка відображена в нашому Основоположному Статуті", - додав він.

Також Гутерріш нагадав, що на початку пандемії закликав до припинення вогню у всьому світі. Він запропонував світовій спільноті "докласти нових зусиль, щоб втілити цей заклик в життя до кінця цього року".

"У нас є рівно 100 днів", - сказав генсек ООН.

Під час виступу Антоніу Гутерріш також закликав не допустити розколу світу через конфлікт США і Китаю. На його думку, технологічний і економічний розкол призведе до геостратегічного і військового.

Новини по темі: