Майже літнє тепло охопить Україну на вихідних / фото Laura Otýpková с сайта Pixabay

На вихідних, 30 та 31 березня, буде сухо та сонячно по всій території України. Подекуди температура підійматиметься до літніх позначок. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

За його даними, у найближчі дві доби погоду у нашій країні визначатиме тепла повітряна маса з Балканів на фоні високого тиску. Вітер в Україні переважатиме південної чверті й буде помірним.

"Майже літні показники температури повітря прогнозуються в більшості областей, а в західній частині та у Криму місцями стовпчики термометрів перевищать +25 °С!" - повідомив Кібальчич.

За його словами, лише у прибережній зоні Чорного моря денний прогрів виявиться слабким внаслідок впливу холодної води. 

Погода 30 березня

Сьогодні у західних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура вдень +19…+24 °С.

На півночі також буде сухо. Швидкість вітру становитиме 5-10 м/с, а стовпики термометрів вдень покажуть +14...+19 °С.

У центральних областях переважатиме мінлива хмарність, вдень повітря прогріється до +15...+20 °С.

На півдні буде сухо, а швидкість вітру становитиме 5-10 м/с. Температура повітря вдень +17…+22 °С, на узбережжі Чорного моря буде свіжіше, +9…+14 °С.

На сході вітер буде більш відчутним, 7-2 м/с. Температура +14...+19 °С.

Погода 31 березня

У західних областях березень завершиться мінливою хмарністю. Вночі та вранці місцями спостерігатиметься туман. Швидкість південного вітру становитиме 7-12 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, а вдень розігріє аж до +21…+26 °С.

На півночі України також буде сухо. Вітер очікується західний із переходом вдень на південний, його швидкість становитиме 7-12 м/с. Вночі буде +4...+9 °С, а вдень потеплішає до +18...+23 °С.

У центральній частині України 31 березня буде малохмарно. Швидкість вітру становитиме 712 м/с. Температура буде такою ж, як і на півночі. Стовпчики термометрів покажуть вночі +4...+9 °С, а вдень +18...+23 °С.

На півдні швидкість вітру становитиме 7-12 м/с. Температура повітря вночі буде +6…+11 °С, вдень +18…+23 °С, на узбережжі Чорного моря +9…+14 °С, а у центральних районах Криму повітря прогріється до розкішних +24...+26 °С.

У східних областях опадів не очікується. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +18...+23 °С.

Потепління в Україні

29 березня в Україні спостерігалося короткочасне погіршення погоди: пройшли дощі, а на півночі навіть стало трохи свіжіше. Але вже на вихідних погода покращиться по всій країні: очікується 20-градусне тепло, а опади завершаться.

Вас також можуть зацікавити новини: