Під будівлею Конституційного суду люди вимагали визнати указ про розпуск Ради неконституційним.

Читайте такожПредставник Зеленського у КС: немає підстав ставити під сумнів легітимність указу про розпуск Ради

Там розтягнули величезний прапор України та плакати, йдеться в сюжеті ТСН.

Ті хто вважає, що Зеленський своїм указом порушив Конституцію, скандували "Ганьба". Були й ті, хто рішення розпустити парламент називає законним та вчасним. Час від часу між ними відбувались словесні перепалки.

Також під будівлею суду противник Зеленський вирвав у жінки плакат, яка виступала на підтримку президента, та вдарив її в обличчя.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня представники "Народного фронту" внесли до КС подання про неконституційність указу щодо розпуску Верховної Ради. Подання підписали 62 народних депутата. Вони просять суд відкрити конституційне провадження за цим поданням, визнати його невідкладним та розглянути протягом місяця, а також визнати указ президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту неконституційним.

Сьогодні Велика палата Конституційного суду розпочала слухання у справі за поданням депутатів щодо указу президента про дострокове припинення повноважень ВР.

Представник президента на засіданні КС Федір Веніславський заявив про відсутність підстав ставити під сумнів легітимність указу президента про розпуск парламенту.