Український картинг-пілот Олександр Бондарев став найкращим міжнародним пілотом 2023 року

14-річний український картинг-пілот Олександр Бондарев став найкращим міжнародним пілотом 2023 року за версією видання Vroom Karting Magazine. Молодого гонщика зараз, як і в попередньому сезоні, підтримує благодійний фонд Favbet Foundation.

Вибирали кращого пілота шляхом голосування онлайн на сторінці видання. Серед номінантів були гонщики, які цього сезону показали чудові результати на провідних змаганнях FIA Karting і Rotax. 2685 фанів віддали свої голоси Олександру Бондареву — це набагато більше, ніж за його конкурентів. Зазначимо, голосування тривало 4 дні.

Цього сезону Олександр зробив потужний крок у спортивній кар’єрі — він став Чемпіоном Європи 2023 і першим в історії українцем, який почав співпрацю з відомою командою Формули-1 Williams Racing. Такі надзвичайні успіхи – на тлі серйозної травми, яка торік змусила молодого картингіста пропустити ледь не весь змагальний сезон. 

"Вітаємо Олександра та його команду! У цьому сезоні він показав характер справжнього чемпіона, який не відступає від мети, що б не трапилось. Щасливі, що завдяки Favbet Foundation сьогодні запалюється ще одна зірка українського спорту", — відреагували у Favbet Foundation. 

Для довідки: Favbet Foundation — це благодійний фонд, який був заснований у 2020 році. Його метою  є підтримка ініціатив зі всебічного розвитку молодих українців. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже 90% ресурсів фонду було переорієнтовано на допомогу ЗСУ та громадянам України, які постраждали від війни. Також команда фонду зараз реалізує великий проєкт "Клуб Супергероїв" - він дарує спортивні та освітні можливості дітям військовослужбовців та ВПО.

Сторінки Олександра Бондарева в соціальних мережах: FacebookInstagramYouTubeTwitter X.