5 помилок, які вбивають ваш смартфон: переконайтеся, що ви цього не робите / ua.depositphotos.com

Ми кожен день користуємося мобільними пристроями, і іноді навіть не підозрюємо, що деякі, на перший погляд, нічим не примітні звички можуть негативно позначитися на роботі гаджета. 

У даній статті розберемо, від яких звичок варто позбутися вже сьогодні, щоб телефон прослужив якомога довше. 

Часті цикли заряду-розряду

Багато користувачів звикли залишати свій смартфон на зарядці всю ніч, навіть якщо рівень заряду вже досяг більш ніж 50%. Звичайно, це не дуже корисно для акумулятора. 

Відео дня

При кожному циклі зарядки-розрядки місткість батареї зменшується, тому часте використання гаджета до повного розряду і подальша зарядка може прискорити процес старіння батареї. Щоб уникнути цього, рекомендується використовувати тактику "20-80": тобто розряджати телефон слід не нижче 20%, а заряджати не більше 80%.

Раніше вважалося, що після покупки смартфона потрібно 2-3 рази повністю розрядити й зарядити його. Але це було пов'язано з нікель-кадмієвими акумуляторами, які зараз вже не використовуються. Сучасні літій-іонні акумулятори не потребують повного розряду, щоб збільшити їх місткість, тому немає сенсу розряджати смартфон до повного вимикання.

Забивати пам'ять

Багато користувачів не приділяють належної уваги очищенню пам'яті своїх смартфонів, що є важливим фактором для їх оптимальної роботи. Щоб уникнути уповільнення роботи й пригальмовувань, рекомендується проводити очищення пам'яті не менше одного разу на місяць.

Скріншот

Крім автоматичного очищення пам'яті, важливо також регулярно видаляти непотрібні фото і відео, чистити кеш додатків, особливо в месенджерах. Також можна перемістити всі важливі файли на карту пам'яті або в "хмару", щоб не завантажувати внутрішнє сховище смартфона.

Тримати на сонці або на морозі

Небезпечно піддавати смартфон впливу критичних температур – це може вплинути на роботу акумулятора, екрану і самого пристрою. Деякі користувачі не звертають уваги на цей фактор й залишають свої смартфони на сонці або активно користуються ними в мороз, і потім відразу ж ставлять на зарядку по приходу додому.

Літій-іонні батареї самі по собі дуже бояться холоду. Наприклад, якщо залишити телефон на ніч в машині, його батарея ризикує втратити пристойну частку своєї місткості. А залишивши телефон надовго під відкритим сонцем, можна легко пошкодити екран.

Носити без чохла

Багато користувачів принципово не використовують захисні чохли й скла для своїх смартфонів, вважаючи за краще зберегти оригінальний вигляд пристрою. Попри заяви виробників дорогих моделей, що додатковий захист може пошкодити покриття, багато експертів вважають це питання спірним. У будь-якому випадку, краще замінити скло, якщо воно пошкодилося, ніж купувати новий дисплей.

Хороший чохол може істотно знизити ризик пошкодження смартфона при падінні, до того ж зараз на ринку є чохли на будь-який смак. Якщо вам подобається оригінальний вигляд пристрою, можна придбати прозорий чохол.

фото ua.depositphotos.com

Ремонтувати самостійно

Найчастіше користувачі, які стикаються з проблемами в роботі свого смартфона, намагаються самостійно їх усунути. Вони змінюють налаштування, скидають пристрій до заводських налаштувань, що призводить до втрати даних. Деякі, начитавшись рад на форумах, встановлюють неперевірені додатки, які можуть стати джерелом витоку особистої інформації до шахраїв.

Крім того, при самостійному ремонті можна порушити гарантійні умови та позбутися можливості безкоштовного ремонту в разі поломки. Тому, щоб не втратити гаджета зовсім, краще довірити роботу професіоналам.

Раніше УНІАН розповідав, для чого потрібен "режим польоту" в телефоні. Хоча спочатку цей режим впровадили в телефони та планшети для активації під час перельотів, він насправді може стати в пригоді й в повсякденному житті. Також ділилися нюансами, чому важливо дотримуватися правильної послідовності при підключенні свого девайса до зарядки.

Вас також можуть зацікавити новини: