Популярні курорти Хорватії та Греції мають гідні альтернативи / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Традиційно країни на кшталт Хорватії, Греції, Іспанії та Італії вважаються одними з найпопулярніших туристичних напрямків Європи, особливо в сезон літніх відпусток. У підсумку їхні найвідоміші міста і курорти опиняються забитими туристами, що завдає незручностей як відпочивальникам, вимушеним пробиватися крізь натовпи і годинами стояти в чергах, так і місцевим жителям, позбавленим тиші та спокою. Наприклад, у хорватському Дубровнику минулого літа на одного городянина припадало аж 36 туристів.

Проте це не означає, що на відпочинку в таких країнах потрібно назавжди "поставити хрест". Якщо добре постаратися, то навіть у Хорватії, Греції, Іспанії та Італії можна знайти менш заповнені туристами курорти, відпочинок на яких буде анітрохи не гіршим, ніж на більш розкручених.

Видання Travel Off Path склало список із чотирьох напрямків у цих країнах, де можна уникнути натовпів улітку 2024 року.

Відео дня

Корчула, Хорватія

Хорватія зараз є одним із найпопулярніших місць у Європі, й протягом літа мільйони мандрівників стікаються в такі прекрасні місця, як історичне місто Дубровник, прибережне місто Спліт і чудовий острів Хвар.

Якщо ви шукаєте менш відоме місце в Хорватії, варто звернути увагу на острів Корчула. На відміну від найпопулярнішого острова країни Хвар, відомого своїм гламурним нічним життям і вечірками, який влітку стає надзвичайно людним і дорогим, на Корчулі панує зовсім інша атмосфера. Там набагато тихіше і невимушеніше, але настільки ж красиво. Добиратися до Корчули – приблизно 2,5 години на поромі від Спліта.

Аморгос, Греція

Острови Аморгос – ідеальна альтернатива більш популярним грецьким островам Санторіні та Міконос, на яких протягом літа просто не проштовхнутися.

На Аморгосі можна знайти ті самі мальовничі прибережні пейзажі та типові грецькі селища з білими будиночками, але без натовпів. Острів також має кілька чудових пляжів із кришталево чистою водою, що ідеально підходить для плавання.

Це найсхідніший острів Кіклад, до яких також належать Санторіні та Міконос, але оскільки на Аморгосі немає аеропорту, він менш доступний. Єдиний спосіб дістатися до Аморгоса – на поромі. Наприклад, з Афін доведеться плисти близько 5,5 годин, або ж можна добиратися з іншого острова, наприклад, Санторіні, Міконос, Наксос або Паро.

Сан-Себастьян, Іспанія

Минулого року сонячна Іспанія побила свій рекорд за найбільшою кількістю відвідувачів за весь час досліджень. І, судячи з усього, літо 2024 року буде не менш завантаженим, якщо не більше. Серед найпопулярніших і найбільш переповнених напрямків Іспанії – такі прибережні міста, як Барселона, Валенсія і Малага. Загалом південне та східне узбережжя Іспанії є найвідомішими, тоді як північне узбережжя залишається недооціненим серед міжнародних туристів.

Чудовим альтернативним напрямком в Іспанії, де можна уникнути натовпу цього літа, є місто Сан-Себастьян. Це місто на північному узбережжі Іспанії розташоване в Країні Басків – іспанському регіоні з унікальною культурою і власною мовою. Це дуже красиве місто, в якому також є чудові пляжі, що робить його ідеальним літнім місцем цього року.

Іскія, Італія

Острів Іскія – чудова альтернатива переповненим туристами Риму, Венеції, узбережжю Амальфі та острову Капрі. Цей прекрасний острів розташований лише за годину їзди на поромі від Неаполя, і все ж більшість мандрівників вирушають звідти на більш переповнені й дорогі Амальфі та Капрі.

Іскія також популярна влітку, але це досить великий острів, тому натовпи там легко розосереджуються. А варіантів для дозвілля там сила-силенна – від відпочинку на чудових пляжах і насолоди термами до вивчення стародавніх замків і поїдання смачної італійської кухні на березі моря.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти також назвали чотири найбільш недооцінені пляжні напрямки світу в форматі "все включено", на які варто звернути увагу 2024 року. Серед них – курорти Болгарії та Єгипту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.