Окупанти змінили тактику штурмів під Бахмутом / фото УНІАН

Російські окупаційні війська змінили тактику штурмів під Бахмутом Донецької області. Ворог уперше штурмував місто на протяжності фронту 7 км одночасно, проте українські військові позицій не здали. 

Як розповів в ефірі "Еспресо" заступник командира роти батальйону "Свобода" Нацгвардії Андрій Кривущенко, ситуація в Бахмуті стабільно напружена, як і в попередні місяці, протягом яких росіяни намагаються захопити місто. За його словами, всі чудово розуміють, що у ворога нічого не виходить.

Проте окупанти дуже близько підійшли до однієї із трас. Військовий зазначив, що там точаться дуже активні бої.

Відео дня

"Росіяни змінили тактику - вперше ворог на протяжності фронту 7 км одночасно робив штурмові дії, між військовослужбовцями ворога дистанція була 20-30 метрів. Це все було за підтримки важкої артилерії. Активна фаза штурму тривала годину і ще до трьох годин відхід військ. Жодна позиція не була здана ЗСУ. Це була маленька перемога наша", – резюмував Кривущенко.

Бої за Бахмут: останні новини

Заступник командира батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії Володимир Назаренко розповів, що російські окупанти продовжують концентрувати значні сили для захоплення Бахмута. Ворог щодня зазнає великих втрат. 

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Герой України генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що Бахмутський район та саме місто нами готувались до оборони завчасно. Крім того, ця місцевість має певні особливості рельєфу. 

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко зазначив, що росіяни й надалі намагаються оточити Бахмут. Вони перекрили трасу з півночі, схід вони теж повністю контролюють. Наразі окупанти хочуть "перерізати" трасу Бахмут - Костянтинівка. Ворог намагається повторити там сєвєродонецький сценарій. 

Вас також можуть зацікавити новини: