У розвідці прогнозують перші успіхи ЗСУ вже в серпні / фото УНІАН

Заява глави української розвідки Кирила Буданова про те, що перші результати контрнаступу ЗСУ на півдні буде видно вже в серпні пов'язані з надходженням нового озброєння.

Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов, передає "Обозреватель".

"Звідки взялася ця дата - середина серпня? Саме на цей період очікуються поставки західних зразків озброєнь і техніки, а також боєприпасів до цих зразків. Ми знаємо, що як мінімум 150 тисяч снарядів калібру 155 мм йде до нас з-за океану. Ми повинні додатково отримати HIMARS, озброєння від наших німецьких, американських і британських друзів і колег", - пояснив експерт.

Відео дня

За словами Селезньова, зміни ходу бойових дій стали видні навіть після отримання українськими воїнами перших чотирьох одиниць HIMARS.

"Якщо у нас буде 14, то, відповідно, можливості нашої армії значно зростуть. Це не може не радувати. Це дасть нам можливість більш ефективно боротися з противником", - додав він.

4 липня глава розвідки Міноборони Кирило Буданов спрогнозував, що в Україні, починаючи вже з наступного місяця, відбудуться певні події, які ознаменують переломний момент у війні проти Росії. Що ж стосується активних бойових дій, то більшість з них завершаться до кінця цього року, прогнозує він.

На запитання журналістів, коли може закінчитися війна і що для цього необхідно, начальник ГУР відповів: "Наступний рік, я так вважаю".

Своєю чергою прем'єр Швеції Магдалена Андерссон назвала найлегший спосіб припинити війну в Україні - Росія повинна відправитися додому.