На окупованих частинах двох областей України супротивники стали частіше красти, зазначила Ганна Маляр / фото Emerging Europe

У Міністерстві оборони констатують, що з початку травня на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей російські військові почали активніше мародерити.

Про це йдеться у дописі заступника міністра оборони України Ганни Маляр у Telegram. "З початку травня, особливо у дні, які оголошені окупантами святковими та вихідними, на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій та Херсонській областях значно зросла кількість випадків мародерства та крадіжок російськими військовослужбовцями. Крадуть переважно майно і транспортні засоби під приводом нібито необхідності забезпечення евакуації населення", - зазначила вона.

За інформацією Маляр, зокрема, у населених пунктах Токмак, Пологи, Кам’янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на тимчасово окупованій території у Запорізькій області російські окупанти, прикриваючись так званим забезпеченням евакуаційних заходів, розкрадали матеріальні цінності місцевих підприємств та громадян.

Відео дня

В Енергодарі у нічний час доби з території приватного підприємства "Електропівденмонтаж-10" було викрадено близько 20 одиниць автотранспорту та розграбовано склад матеріального майна. 

Також вночі під приводом евакуації російської окупаційної адміністрації з населеного пункту Скадовськ на тимчасово окупованій території у Херсонській області окупанти поспішно вивезли награбовану оргтехніку та інше майно.

"Ймовірно, прибуле 7 травня ц. р. до порту м. Бердянськ чергове вантажне судно  російські загарбники використають для переміщення вкраденого майна на територію тимчасово окупованого Криму", - зазначила Маляр.

Ситуація на окупованих територіях - що треба знати

На фоні інформації про контрнаступ Збройних сил України російські загарбники оголосили евакуацію населення у Запорізькій області. Також у Центрі нацспротиву повідомляли, що супротивник на тимчасово окупованих територіях Херсонської області готує евакуацію колаборантів.

Пізніше мер Мелітополя Іван Федоров написав, що ворог "догрався в евакуацію" - була спровокована шалена паніка, на в'їзді у захоплений РФ Крим з'явилися величезні черги.

Вас також можуть зацікавити новини: