Російські окупанти масово гинуть в Україні / фото REUTERS

Голова Секретної розвідувальної служби (MI6) Великої Британії Річард Мур вважає, що Росії може стати важко забезпечувати своїх військових, і вони, найімовірніше, візьмуть оперативну паузу в найближчі тижні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що виступаючи на Аспенському безпековому форумі в американському штаті Колорадо, Мур висловив думку, що прогрес, якого російські війська досягли в Україні за останні місяці, відносно невеликий.

Відео дня

"Ми говоримо про невелику кількість миль поступу. Коли вони беруть місто, нічого не залишається. Воно знищується", - сказав він.

Оперативна пауза дасть українським силам, моральний дух яких, за його словами, все ще високий, можливість завдати удару у відповідь "дедалі більшою кількістю хорошої зброї", яку вони отримали, вважає голова розвідки.

Мур водночас зазначив, що війна "очевидно не закінчилася", і з наближенням зими та тиском на постачання газу "на нас чекають важкі часи". Але важливо, на його думку, щоб українські сили продемонстрували свою здатність завдати удару у відповідь, і щоб Європа продовжувала підтримувати Україну у військовому плані.

Голова розвідки також навів свою оцінку кількості росіян, убитих у війні на даний момент - 15 тисяч. Він сказав, що це "ймовірно, консервативна оцінка", і назвав "дуже закривавленим ніс" президента Росії Володимира Путіна, який очікував швидкої перемоги.

"І це не діти середнього класу з Петербурга чи Москви. Це бідні діти з сільських районів Росії. Вони з сибірських містечок. Вони непропорційно належать до етнічних меншин. Це його гарматне м'ясо", - прокоментував Мур.

Як повідомляв УНІАН, станом на 21 липня загальні втрати російських окупантів становлять 38 850 осіб.