ЗСУ поступово звільняють Херсонську область / фото censor.net

Стан російських окупаційних військ на правому березі Дніпра у Херсонській області досить нестабільний.

Про це заявив полковник СБУ Роман Костенко в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Але росіяни ще мають велику кількість військ на деяких ділянках південного фронту. Ворог проводить контратаки й намагається захопити кращі позиції для подальшого утримання Херсона. Зараз у нас є унікальний шанс, поки ворог не провів мобілізацію і не збільшив свої війська, потрібно вибивати його на лівий берег Дніпра", - зазначив Костенко.

Відео дня

За його словами, у самому Херсоні росіяни породжують паніку і проводять інформаційно-психологічну операцію.

"З тактичної точки зору, якщо у них залишиться один Херсон, то противнику утримати його фактично неможливо. Для нас зараз головне взяти під контроль Новокаховську дамбу. І все інше ляже, як доміно", - підсумував полковник СБУ.

Ситуація у Херсонській області

ЗСУ наприкінці серпня перейшли у контрнаступ на півдні. Станом на 21 жовтня від загарбників звільнили вже 88 населених пунктів Херсонської області.

Російський генерал Сергій Суровікін, якого нещодавно призначили командувачем окупаційних сил в Україні, заявив, що Київ нібито планує завдати удари по цивільних і житлових об'єктах в Херсонській області, і анонсував "складні рішення" російського військового керівництва щодо регіону. Експерти вважають, що йдеться зокрема про ще один "жест доброї волі".

У Генштабі 22 жовтня заявили, що окупанти готують Херсон до вуличних боїв.

Вас також можуть зацікавити новини: