Ілюстрація REUTERS

Гонконгська поліція вперше застосувала водомети проти протестувальників в районі Цуен Ван.

Читайте такожТрамп застеріг владу Китаю від придушення протестів у Гонконгу

Як повідомляє РБК з посиланням на South China Morning Post, їх поліція використовувала для того, щоб звільнити дорогу від демонстрантів, які побудували на ній барикади. Також співробітники правоохоронних органів розпилили сльозогінний газ. Протестувальники у відповідь кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю. У результаті поліції вдалося очистити ділянку дороги і відтіснити демонстрантів.

Відео дня

Поліція випустила заяву, в якій засудила блокування доріг. «Вони витягли цеглини з тротуарів, це загрожує безпеці людей і поліцейських», — йдеться у ній.

Марш був узгоджений з владою, однак частина мітингувальників вийшла за межі маршруту і стала зводити барикади. Перед початком протесту оператор залізничної мережі Гонконгу MTR закрив дві станції в районі проведення маршу.

Напередодні під час протестів у Гонконгу було затримано 29 осіб, передає Reuters з посиланням на заяву поліції. Стверджується, що вони пошкодили ліхтарні стовпи з допомогою електропил, а також кидали в поліцейських важкі предмети, цеглу та пляшки із запальною сумішшю.

Хвиля протестів триває в Гонконгу з середини червня. Акції почалися через законопроект, який передбачає внесення поправок в закон про екстрадицію, які дозволяють видавати підозрюваних Китаю, однак пізніше переросли в антиурядовий рух.