Законопроект містить ряд норм, спрямованих на поліпшення умов для ведення бізнесу / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу для збалансування державного бюджету.

Про це повідомило Міністерство фінансів на своєму офіційному сайті.

Читайте такожЗеленський підписав відразу два закони про податкові пільги для великих інвесторів

Відео дня

"Основною метою цих змін є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Досягти цього ми плануємо шляхом: протидії схемам з ухилення від оподаткування, створення прозорого конкурентного середовища, підвищення ефективності використання економічних ресурсів країни", - цитує прес-служба міністра фінансів Сергія Марченка.

За словами міністра, законопроект, спрямований на ліквідацію схем ухилення від сплати податків, покликаний збалансувати державний бюджет, а також дозволить залучити до бюджету понад 60 млрд грн.

Відзначається, що законопроект містить і ряд норм, спрямованих на поліпшення умов для ведення бізнесу.

Зокрема, для підприємців і громадян законопроектом пропонується звільнення від податку на доходи фізичних осіб коштів державної підтримки, отриманої не безпосередньо з бюджету, а від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми "Доступна іпотека 7%" і "Доступні кредити 5-7-9%").

Що цьому передувало

Раніше бізнес-спільнота закликала депутатів змінити деякі положення Податкового кодексу шляхом прийняття низки законопроектів з урахуванням його рекомендацій, які дозволять збалансувати дохідну частину держбюджету на 2021 рік.