"Укрпошта" завершує організацію так званих мобільних відділень / фото УНІАН Володимир Гонтар

Державна компанія "Укрпошта" продовжить доставляти пенсію в ті регіони країни, де з об'єктивних причин не можна перевести пенсіонерів на отримання виплат через банківські картки.

Про це під час брифінгу після сьогоднішнього виїзного засідання уряду в Чернігівській області заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожПенсіонерів готують до чергового нововведення: як зміниться процедура виплати пенсій

Відео дня

"Укрпошта" закупила і завершує цього року організацію так званих мобільних відділень – понад 500 автомобілів, які підвозять документи, поштові відправлення та гроші. Друге - продовження стратегії, яка була розпочата в державі, - пенсія на картки. Етапність така: великі міста, міста з населенням 100 тисяч осіб і більше. У тих містах, де густота не дозволяє мати банківське відділення або мати банкомат, там пенсія буде привозитися поштою, як і було", - сказав він.

"Там, де з об'єктивних причин це неможливо, "Укрпошта" буде привозити цю пенсію, як і було до цього. Тут ніяких загроз або кризи немає", - додав він.

Що цьому передувало

  • Кабмін прийняв постанову про підвищення з 1 квітня тарифів на виплату і доставку пенсій, соціальної допомоги національним поштовим оператором "Укрпошта", тариф у місті зросте до 1,3% з 1,15% від суми виплати, у селі та селищах міського типу – до 2,65% з 2,3%.
  • В "Укрпошті" повідомили, що отримані кошти від підвищення тарифів на виплату і доставку пенсій та інших соціальних виплат будуть направлені до фонду оплати праці листонош.
  • Міністерство соціальної політики заявило про переведення з вересня 2021 року пенсійних нарахувань на банківські картки. Доставка пенсій додому здійснюватиметься тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) потребує стороннього догляду.