Stork International GmbH заявляє про спроби усунення великих азіатських трейдерів з українського ринку титанової сировини

Останнім часом ми спостерігаємо нові і абсолютно безпідставні спроби дискредитації нашої компанії в українських ЗМІ. Такі нападки ми пов'язуємо зі спробами усунути з українського ринку великих трейдерів, що представляють інтереси азіатських споживачів продукції українського ГМК, а також зробити сировинний експорт з України менш прозорим і незалежним від корупції – заявляє австрійська Stork International GmbH. 

За словами офіційних представників компанії, будь-які звинувачення на нашу адресу з приводу заниження ціни контрактів, роботи на російський ОПК і тіньових поставок титанової сировини в Крим – не відповідають дійсності й не витримують ні найменшої критики. 

По-перше, компанія Stork International GmbH входить до австрійської групи компаній "Stork Holding GmbH", існуючої вже близько 30 років і є найбільшим у світі виробником лігатури для титанової галузі. Також наша група є одним з лідерів у виробництві спеціальних сплавів і феросплавів, торгівлі мінеральною сировиною, хімічною продукцією, титановими сплавами, металургійним гірничим і енергетичним обладнанням. Наш авторитет і позиції на світовому ринку - несумісні з будь-якими видами ризикованої і непрозорої діяльності. 

Відео дня

По-друге, з великими українськими індустріальними підприємствами, такими як "Іршанський ГМК", "Вільногірський ГЗК", "Запорізький ТМК" тощо Stork International GmbH співпрацює вже понад 20 років, що свідчить про нашу доброчесність і надійність в якості партнерів. Будь-які інсинуації з приводу неринкових цін наших контрактів є безпідставними, носять дилетантський характер і не підкріплені ніякими змістовними аргументами. 

По-третє, як вже неодноразово заявлялося нами раніше - ми не поставляємо продукцію на територію Криму, не працюємо в ОПК Росії, не є фігурантами санкційних і антикорупційних розслідувань, до нашої компанії немає претензій з боку українських або іноземних правоохоронних і судових органів. Всі наші поставки абсолютно легальні і прозорі, а країнами призначення наших вантажів є Китай, Індія і Японія, що легко відстежити за номерами вантажів на сайтах компаній-перевізників. Для цього достатньо вказати номер контейнера або коносамента онлайн в пошуку по конкретній контейнерної лінії і отримати детальну інформацію про місцезнаходження і порт вивантаження з датами. 

По-четверте, експлуатована в окремих недобросовісних українських ЗМІ теза про те, що титановмісна сировина може поставлятися з України до Криму і РФ "через трейдерів у Китаї" - не потребує додаткових коментарів, оскільки є демонстрацією кричущої некомпетентності в питаннях економіки і географії з боку авторів подібних матеріалів. 

По-п'яте, єдине що викликає наше реальне занепокоєння, так це те, що при фабрикуванні подібних інформаційних "сенсацій", тенденційно і вибірково використовується інформація та копії документів господарсько-економічної діяльності підприємств, які є конфіденційними і доступ до яких мають співробітники українських правоохоронних органів. Така позиція окремих представників правоохоронних інституцій дискредитує Україну і суперечить антикорупційному курсу нинішньої української влади. 

Компанія Stork International GmbH вважає, що економічна стратегія Президента України Володимира Зеленського та експортна програма нового менеджменту ОГХК, засновані на зміцненні економічних зв'язків між Україною та країнами Азії, є стратегічно вигідними та економічно безальтернативними. Ми вітаємо кроки української влади в цьому напрямку і готові докласти максимум зусиль для зміцнення нових напрямків української промислової кооперації – йдеться в заяві.