Автомобіль оснастять незвичайним рульовим колесом складної форми / фото BMW

Компанія BMW опублікувала нове тизерне зображення свого серійного електричного кросовера, який на даний момент відомий під назвою iNext. Судячи з картинки, автомобіль оснастять незвичайним рульовим колесом складної форми.

Читайте такожBMW почала серійне виробництво нової «копійки» (фото)

У прес-службі німецького бренду пояснили, що таке рішення поліпшить оглядовість приладової панелі та збільшить простір для ніг водія. Крім того, у компанії вважають, що таке нововведення зможе наочно продемонструвати водієві напрямок і кут повороту керма в безпілотному режимі, передає Autonews.

Відео дня

Також автомобіль оснастять гігантським сенсорним дисплеєм зігнутої форми. На екрані показуватимуться дані приладової панелі та мультимедійної системи. Дисплей оснастять особливим антибліковим склом і окантовкою з магнію.

Що стосується дизайну, то він повторюватиме однойменний концепт, який був представлений минулого року на борту літака Boeing 777 °F авіакомпанії Lufthansa. За розмірами машина перевершить iX3, який надійде в продаж у 2020 році.

Запас ходу у кросовера буде змінюватись залежно від версії. Без підзарядки новинка зможе проїхати від 450 до 700 км. Потужність топової версії електрокара може становити до 800 кінських сил. Крім цього автомобіль отримає функцію автономного водіння. Однак подробиці про безпілотну систему поки тримаються в секреті.

Виробництво новинки налагодять на заводі в Дінгольфінгу (Німеччина). Очікується, що прем'єра машини відбудеться у 2021 році. Всього до 2025 року компанія BMW планує випустити 25 серійних електрифікованих моделей. З них 12 оснащуватимуться повністю електричними силовими установками.