Фото УНИАН

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко за результатами зустрічі з міністром з питань децентралізації та державної служби Франції Маріліз Лебраншю під час робочої поїздки в Париж.

За його словами, Україна і Франція зацікавлені у посиленні співпраці в напрямку децентралізації та організації регіональної влади, а також у сфері територіального розвитку та реформи державної служби.

Читайте такожЯценюк хоче підвищити зарплати українським чиновникам за рахунок ЄС

Відео дня

"Франція запропонувала свою допомогу в проведенні реформування українських закладів освіти, які проводять підготовку державних службовців", - зазначив Зубко.

Він повідомив про готовність Франції надати Україні модульні програми для підготовки службовців як в органах держслужби, так і в органах місцевого самоврядування.

Читайте такожУкраїнські держслужбовці пройдуть навчання в Латвії - Яценюк

"Наші французькі партнери запропонували допомогу в розвитку програми з підготовки місцевих голів - Школи мерів", - додав чиновник.

Зубко зазначив, що незабаром до Києва приїде група французьких експертів, які будуть співпрацювати з Мінрегіоном у розробці та імплементації закону про префектів.

"Крім того, український уряд розраховує на участь та активну допомогу в цьому процесі з боку Національної школи адміністрації при прем'єр-міністрі Франції", - зазначив віце-прем'єр.