Фото УНИАН

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Зазначається, що відділом з розслідування злочинів, скоєних працівниками органів прокуратури, управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів, Головного слідчого управління ГПУ розслідується кримінальне провадження за фактами перевищення службовими особами ГПУ службових повноважень за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

Ці службові особи, як зазначає відомство, чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям.

Відео дня

Читайте такожМахніцький прокоментував введення санкцій проти Портнова: ГПУ могла спрацювати на випередження

"В ході проведення досудового розслідування вживаються заходи щодо виклику для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні колишнього в.о. генерального прокурора України Махніцького О.І., оскільки останній на систематичні виклики до слідчого не з’являється", - сказано в повідомленні.

Як стверджує Генпрокуратура, з грудня 2015 року по лютий 2016 року слідчі дзвонили на номер, що перебував у користуванні Махніцького, з метою запросити його для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні, однак в ході дзвінків "було встановлено, що даний номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується".

Читайте такожПорошенко позбавив Махніцького посади свого радника

Одночасно рекомендованим пріорітетними листами Махніцькому були направлені повістки за адресами його проживання у Львові та Києві, однак повістки повернулися до ГПУ у зв’язку з тим, що адресат за вказаними адресами не проживає.

Зазначається, що Махніцького викликано до старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ Генпрокуратури Козюри.