REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко сказав сьогодні на брифінгу.

"Сподіваємося на те, що він буде давати свідчення. Особливості пана Медяника полягають в тому, що під час сепаратистських подій у Луганську, а потім і захоплення російськими терористами приміщення СБУ та обласної адміністрації, екс-народний депутат Медяник виступав посередником між українською стороною і сепаратистами і терористами. На базі його відбувалися зустрічі, де секретар Ради національної безпеки і оборони пан Парубій пробував вирішити питання про звільнення адміністративних установ, державних установ тощо", - заявив Луценко.

"Більше того, в ході цих переговорів звільнялися посадові особи українських правоохоронних органів, державних установ, тобто Медяник грав на той момент позитивну роль для української держави", - додав Луценко.

Відео дня

Читайте такожУ ГПУ анонсували нові затримання у справі про створення "ЛНР" та замаху на суверенітет України

"Тим не менш, це не звільняє його від тих підозр, які обгрунтовано має слідчий щодо нього. Якщо пан Медяник буде співпрацювати зі слідством, я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжено на наступних два місяці. Якщо ні, якщо й далі тактика, яку йому нав'язує адвокат Єфремова, все відкидати і мовчати, буде ним підтримана, значить, він, як і Єфремов, піде до суду за обвинуваченням найважчих статей, які собі можна уявити по відношенню до громадянина України", - наголосив Луценко.

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня Луценко заявив про затримання Медяника у справі про посягання на територіальну цілісність України.

За даними ГПУ, Медяник підозрюється у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч.3 ст.110 Кримінального кодексу України); у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" (ч.1 ст.258-3 ККУ).

8 серпня суд заарештував Медяника на 60 діб.

Екс-лідера фракції ПР в Раді Олександра Єфремова затримали 30 липня в аеропорту "Бориспіль", звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня.