Нідерланди досі не ратифікували асоціацію Україна-ЄС / фото: УНІАН

Лідер руху Тьєррі Боде прагне, щоб судді зупинили спроби уряду щодо ратифікації угоди з Україною, повідомляє "ЄвроПравда" з посиланням на Dutchnews.nl.

Читайте такожУ МЗС спрогнозували остаточну ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію у 2018 році

Члени руху стверджують, що закон про консультативний референдум припускає, що після того, як відбулося голосування, результати повинні бути прийняті як можна швидше, або проігноровані.

Відео дня

Однак замість цього уряд почав переговори в ЄС і з політичними партіями всередині країни щодо подальших кроків.

На думку членів руху "Форум за демократію", це є порушенням чинного законодавства.

"Немає місця для поправок, в даній ситуації компроміс неможливий", - сказав він.

Читайте такожСенат Нідерландів розгляне ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС після 15 березня – МЗС

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня на саміті ЄС лідери Євросоюзу погодилися з пропозиціями прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, які спрямовані на розблокування ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, яка була припинена через негативний результат референдуму в Нідерландах.

Пропозиції Нідерландів оформлені у вигляді додатку до Угоди. Єврорада підкреслила, що рішення, викладене у додатку, є юридично обов'язковим для 28 держав - членів Європейського Союзу і може бути змінене або скасоване лише за спільною згодою їх глав держав і урядів.

Мова йде про те, що відповідне рішення набуде чинності після того, як Королівство Нідерланди ратифікує угоду і його укладе. Якщо ж цього не відбудеться, то рішення припинить своє існування. Того ж дня Рютте заявив, що має намір якомога швидше запропонувати нідерландському парламенту ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, базуючись на прийнятому на саміті ЄС законодавчо обов'язковому вирішенні.

В МЗС України сподіваються, що нижня палата парламенту Нідерландів в січні 2017 року завершить ратифікацію Угоди про асоціацію.