Молодики кидали коктейлі Молотова в офіс ПР / REUTERS

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Секторі зі зв'язків із громадськістю УМВС у Херсонській області, до міліції надійшла оперативна інформація про те, що група молодих людей планує протиправні дії біля офісу однієї з партій. Приблизно о 4-й години ночі співробітники міліції затримали зловмисників біля обласного Палацу молоді та студентів (ПМС) на вул. Перекопській. Агресивно налаштовані молоді люди під час затримання чинили опір.

Читайте такожУ Києві невідомі кинули пляшку з займистою речовиною у райвідділок міліції

У повідомленні говориться, що на момент затримання екстремісти встигли кинути три пляшки із запальною сумішшю в приміщення офісу Дніпровської районної організації Партії регіонів, розташоване на 2-му поверсі ПМС. Займання не сталося, оскільки одна пляшка не потрапила у вікно, друга застрягла між подвійною віконною рамою, третя просто не розбилася.

Відео дня

Під час огляду місця події встановлено, що зловмисники розбили скло в офісі політичної партії, кинувши пляшку з легкозаймистою сумішшю. Також оперативники вилучили пакет із залишками цієї речовини, рукавички і ніж.

В результаті інциденту майно офісу партії не було пошкоджене.

Затриманих доставили до Дніпровського райвідділу міліції. Всім затриманим від 22 до 24 років, вони безробітні. Хлопці розповіли, що є прихильниками радикальних поглядів. Враховуючи події, які відбуваються в державі, вирішили приєднатися до безладів.

«Ми з'ясували, що легкозаймисту суміш правопорушники виготовили в приміщенні гаража. Технологію приготування дізналися в Інтернеті, а необхідні компоненти придбали в будівельному магазині», – повідомив начальник УБОЗ облУМВС Гліб Мельниченко.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчим відділом Дніпровського райвідділу міліції УМВС почато кримінальне провадження за ч.3 ст.15 (замах на злочин) і ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.